Zatvori
Foto: Zašto veliki investitori odjednom odustaju od ulaganja u zlato...
Poslovni Puls
18/05/2011

George Soros prodao svoje "zlatne" dionice i dramatično srušio cijenu zlata na svjetskim tržištima

Cijena zlata zabilježila je pad nakon što je jučer nekoliko velikih hedge fondova, uključujući i jedan koji kontrolira milijarder George Soros, otkrilo da su prodali većinu svojih zaliha tog dragocjenog metala...

Terminska cijena zlata za isporuke u svibnju pala je 0,7 posto, na 1.479,80 dolara za uncu na Comex odjelu robne burze u New Yorku. Najaktivnije se trgovalo terminskim ugovorom za zlato za isporuku u lipnju, čija je cijena također pala za 10,60 dolara, na 1.480 dolara za uncu.

HRT donosi više:

Soros Fund Management objavio je u ponedjeljak navečer da je u prvom tromjesečju ove godine prodao 99 posto svog udjela ili 4,7 milijuna dionica u fondu Gold Trust (GLD). Prodane dionice vrijedile su 680 milijuna dolara na temelju cijene od ponedjeljka. Od 31. ožujka, poznati američki investitor George Soros drži svega 49.400 dionica fonda u vrijednosti od 6,9 milijuna dolara, koje imaju podlogu u zlatu. Vijest je potkopala povjerenja među investitorima, jer je Soros predvodio potražnju za zlatom u protekle dvije godine, agresivno kupujući taj plemeniti metal, čak i nakon što ga je nazivao "krajnjim imovinskim balonom".

Drugi fond čije poteze tržište pomno prati, Eton Park Capital Management LP, prepolovio je svoj udio u Gold Trust fondu, prodavši od 31. ožujka gotovo 2,2 milijuna dionica, a zadržavši 2,3 milijuna dionica, prenosi HRT.

Zašto veliki ulagači odjednom odustaju od ulaganja u zlato, možemo samo nagađati...

Ili je na pomolu neki veliki gospodarski oporavak o kojem nitko nema pojma.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram