Zatvori
Foto: A sada su vjerojatno i milijunaši...
Jasmin Hadzic
15/06/2011

Oni su mladi, bogati i radili su za najdosadniju društvenu mrežu svih vremena. Zovemo ih MySpace mafija...

Pisati o MySpaceu nezahvalan je posao. Nekoć najpopularnija (i prva velika) društvena mreža danas je gost crnih tehnoloških rubrika "PRODAJE SE"...

No, neki rani MySpaceovi zaposlenici danas su toliko moćni u Silicijskoj dolini da ih neki nazivaju i MySpace mafija. Wall Street Journal-ov AllThingsD objavio je iznimno zanimljiv popis bivših MySpaceovih zaposlenika koji su nakon odlaska iz posrnule društvene mreže postigli odličan poslovni uspjeh.

Svima je jedno zajedničko - nitko za njih nije niti čuo dok su radili za MySpace, a neki od njih danas su turbo-bogataši.

Nabrojimo nekoliko zanimljivih primjera:

-  Bivši MySpaceov šef prodaje Michael Barrett danas je šef AdMelda koji Google želi preuzeti za 400 milijuna dolara.

- Bivši MySpaceov direktor Owen Van Natta otpušten je zbog loših odluka, a sada je potpredsjednik najpopularnije tvornice internet igara Zynga.

- Jason Oberfest, MySpaceov direktor poslovnog razvoja danas je potpredsjednik Ngmoco-a koji je nedavno prodan za 400 milijuna dolara japanskoj gaming korporaciji.

Cijelu listu možete pregledati ovdje.

Ovo su "mafijaši" s kojima bismo svi mirne savjesti voljeli raditi...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram