Zatvori
Foto: Vraća nam se bivši premijer...
Poslovni Puls
20/06/2011

Kad si sretan lupni dlanom ti od dlan: Vraća nam se doktor Ivo i to možda već za nekoliko dana!

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je povukao žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj čime je ranija odluka o njegovu izručenju postala pravomoćna..

On se suglasio s pojednostavljenim postupkom izručenja Hrvatskoj kako je prije dva tjedna najavio preko svojega odvjetnika Gorana Suića, rekao je Sanaderov bečki odvjetnik Werner Suppan austrijskoj novinskoj agenciji APA.

HRT:

Stoga će biti otkazana za sutra zakazana javna rasprava o izručenju u Zemaljskom sudu u Salzburgu, potvrdio je glasnogovornik Višeg zemaljskog suda u Linzu Guenther Winsauer.

Povlačenjem žalbe odluka Zemaljskog suda u Salzburgu od 9. svibnja o izručenju Sanadera postaje pravomoćna. Vrijeme izručenja još nije utvrđeno.

Bivšeg premijera Hrvatska tereti za zloporabu položaja i ovlasti u više slučajeva. Istražuje se njegova uloga u slučaju Fimi medija, tvrtke preko koje je iz ministarstava i javnih poduzeća izvučeno više milijuna kuna. Nadalje u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem kao i u slučaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna u pregovorima s Hypo bankom o davanju kredita Hrvatskoj. U međuvremenu protiv njega se vodi istraga i u Austriji zbog sumnje u pranje novca, prenosi HRT.

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram