Zatvori
Foto: A sada slijedi ona velika privatizacija...
Poslovni Puls
22/06/2011

Nova grčka vlada jedva dobila povjerenje parlamenta - sada slijede bolni rezovi i teške reforme

Novi kabinet premijera Papandreoua dobio je povjerenje 155 zastupnika, dok se novoj vladi protivilo njih 143, uz dva suzdržana...

Index:

No najteže tek slijedi za premijera i njegove ministre, jer i dalje moraju osigurati kakvu takvu potporu za dodatne mjere štednje kako bi izbjegli nemogućnost otplaćivanja kredita. Zastupnici u parlamentu bi trebali odobriti rezove, povećanje poreza, fiskalnu reformu i nove privatizacijske planove u iznosu od 28 milijardi eura, koliko bi se trebalo uštedjeti u narednih pet godina.

Ministri financija Eurozone tvrde kako se stroge mjere moraju zakonski regulirati i odobriti kako bi Grčkoj bio odobren još jedan zajam od 12 milijardi eura kako bi mogli platiti prijašnje dugove.

Premijer Papandreou priznao je kako su mjere štednje teške, ali je napomenuo da su, unatoč neslaganjima, posljednja stvar koja Grčkoj treba novi izbori. "U ovom trenutku želim uputiti poruku svim Grcima. Da, put je težak, ali postoji svijetlo na kraju tunela. Ali svi se moramo složiti da ćemo zaustaviti rast deficita", kazao je, prenosi Index.

A sada slijedi ona velika privatizacija...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram