Zatvori
Foto: 32 milijarde dolara prihoda u 2010. godini nije dovoljno...
Jasmin Hadzic
27/06/2011

Murdoch: News Corp nije dovoljno velik, moramo rasti ili se suočiti s potpunim krahom u budućnosti

Ako mislite da je 32 milijarde dolara godišnjeg prihoda i neto dobit od 2,5 milijardi dolara dovoljno za opstanak u globalnoj medijskoj utrci - grdno se varate! Barem tako vjeruje sin medijskog magnata Ruperta Murdocha...

Sin najvećeg medijskog tajkuna i zamjenik News Corporovog direktora operacija, James Murdoch, rekao je kako kako News Corp mora nastaviti rasti ili se suočiti s katastrofalnim i potpunim krahom u bližoj budućnosti.

Murdoch ne vjeruje da je 32 milijarde dolara godišnjeg prihoda dovoljno, a najveću prijetnju vidi u novim kompanijama poput Googlea, Applea i telekomunikacijskih tvrtki.

"Mi smo velika kompanija i pravi je problem kako zadržati kreativnu kulturu, privrženost poduzetništvu i kulturi preuzimanja rizika. Pravi problem je u smislu promjene seta alata konkurentnosti taj da mi nismo dovoljno veliki. U idućih 10 godina mi moramo maksimalno narasti, inače ćemo propasti", izjavio je Murdoch u Londonu, prenosi Financial Times.

News Corp trenutno čeka odobrenje britanskih tržišnih regulatora za potpuno preuzimanje British Sky Broadcastinga.

Pročitajte još:

- TheDaily iPad dnevne novine u problemima – financijski gubici se gomilaju, a novinari napuštaju redakciju

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram