Zatvori
Foto: Nezaposlenost u Njemačkoj pala na 7 posto...
Jasmin Hadzic
30/06/2011

Ma tko ih ne bi volio: Njemačka bilježi pad nezaposlenosti već 24 mjesec za redom!

Nevjerojatni podaci stižu iz Njemačke. Taj europski gospodarski fenomen bilježi pad nezaposlenost...pripremite se...već 24 MJESEC ZA REDOM...

U trenucima kada je Hrvatska bila na dnu - Njemačka je bilježila više nego solidne stope gospodarskog rasta, a nezaposlenost je padala na rekordno niske razine. Bloomberg javlja kako je stopa nezaposlenosti u Njemačkoj pala na rekordno niskih 7 posto, točnije 2,97 milijuna njemačkih građana i dalje je nezaposleno.

Za razliku od većine drugih europskih zemalja, Njemačka bilježi rast potrošnje i proizvodnje, a tamošnje tvrtke otvaraju sve više novih radnih mjesta.

Bundesbank je još sredinom lipnja objavila prognoze o rastu njemačkog BDP-a od 3,1 posto do kraja ove godine, nakon prošlogodišnjeg još impresivnijeg rasta od 3,6 posto.

Nema smisla Njemačku uspoređivati s Hrvatskom, pa je njihov uspjeh još veći ako se uzme u obzir da stopa nezaposlenosti na razini eurozone iznosi 9,9 posto.

Bravo za Nijemce..

Pročitajte još:

- U Njemačkoj je benzin skuplji za dvije kune, a godišnja prosječna plaća četiri puta veća!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram