Zatvori
Poslovni Puls
02/07/2011

Evo kako u Sjevernoj Koreji podebljavaju BDP: Zatvorili fakultete, a studente poslali u tvornice i na njive!

Gotovo hermetički zatvorena Sjeverna Koreja pronašla je zanimljiv način za oživljavanje svog usnulog gospodarstva...

Naime, britanski veleposlanik u S. Koreji Peter Hughes tvrdi da je ta komunistička država zatvorila sva sveučilišta na čak 10 mjeseci, a studenti su poslani na prisilni rad u tvornice, na gradilišta i na neobrađene njive.

I dok jedni izvještaji govore o velikoj gladi koja prijeti S. Koreji, drugi govore kako je Vlada namjerno raspršila studente kako im ne bi palo na pamet udruživanje u prosvjede po uzoru na ono što se događalo u arapskim zemljama ovog proljeća. Istina je vjerojatno negdje u sredini. Iznimno hladna zima uništila je većinu usjeva, a cijena hrane na međunarodnom tržištu je na rekordno visokim razinama.

Katharine Zellweger, šefica ureda za pomoć švicarske vlade u Pyongyangu, tvrdi da su građani S. Koreje toliko očajni da su počeli jesti travu i začine.

Vođa S. Koreje Kim Jong-il o problemima s nestašicom hrane za sada šuti. Kao i njegov tata, vječni predsjednik S. Koreje - Kim Il-sung.

Koji je mrtav.

Već 17 godina.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram