Zatvori
Poslovni Puls
05/07/2011

Nakon neuspješnog pokušaja preuzimanja Mercatora, Agrokor se okreće tržištima Belgije, Italije i Turske!

Nakon neuspješnog pokušaja preuzimanja Mercatora, Ivica Todorić danas je najavio promjenu Agrokorovog fokusa na Belgiju, Italiju, ali i Tursku...

Ivica Todorić rekao je kako Agrokor ove godine očekuje rast prihoda od 8 posto, a ukoliko turistička sezona bude dobra - taj bi rast mogao iznositi i 10 posto.

"Ponuda Agrokora za Mercator mnogima je bila nerazumljiva i neprihvatljiva, a to je, zapravo, jedna od najljepših priča kakve se u tranziciji mogu dogoditi. Naša je odgovornost vući ekonomiju i konkurentnost naprijed, a to mogu samo razumni ljudi s pametnim investicijama", tvrdi Todorić.

Znakovito, Todorić je sa smješkom na licu rekao kako će Agrokor za šest mjeseci do godinu dana sve jako pozitivno iznenaditi, a ovaj put neće biti riječ o Mercatoru.

Agrokor je navodno od banaka osigurao kreditne linije u visini od 2 milijarde eura koje je prvotno namjeravao iskoristiti za akviziciju Mercatora, no sada će taj kapital vjerojatno otići na preuzimanja u Italiji, Belgiji, a možda čak i u Turskoj.

Todorić tvrdi kako Agrokor više nije zainteresiran za preuzimanje većinskog paketa dionica Mercatora koji se nalazi u vlasništvu slovenskih banaka.

Pročitajte još:

- Ivica Todorić uložio 4 milijuna kuna u Tesla banku – prvu domaću banku sa srpskim kapitalom

Foto:YouTube

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram