Zatvori
Poslovni Puls
06/07/2011

Jao, pa on se nije šalio: Željko Kerum šalje "u proceduru" projekt izgradnje kipa Isusa Krista od 39 metara

Nakon što smo jučer u nevjerici pomislili kako se Željko Kerum šalio kada je najavio početak gradnje kipa Isusa Krista od 39 metara, danas je splitski gradonačelnik još jednom potvrdio svoju ideju...

"Volim napraviti nešto da bude zapamćeno. Ako Povjerenstvo to prihvati mi ćemo to napraviti. Naravno i razgovarati ćemo s nadbiskupom, Crkvom i svim ostalima jer ne želimo da dođe do nesuglasica i podjela među građanima. Najprije bi to pasalo gradu i lipo izgledalo. To je naš simbol, Isus je stvoritelj neba i zemlje, šta imam ja tu pričat. Ne postoji bolja stvar od te, svaka čast svim spomenicima, bolji spomenik ne bi postoja od toga", rekao je Željko Kerum gostujući na Radio Splitu.

Podsjetimo, jučer je Kerum ničim izazvan na HRT-u izvalio kako planira na Marjanu izgraditi kipa Isusa Krista od 39 metara koji bi svojom visinom nadmašio i onaj u Rio de Janeiru. Dodao je kako će o "projektu Isus" raspravljati stručnjaci iz Komisije za spomenike, no Kerum je uvjeren kako projekt sigurno ide u realizaciju.

"Ja sam 22 godine u javnom životu i biznisu, svi znaju da sam čovjek od kompromisa. Kad mi netko radi štetu ili zlo nisam ekstreman, nego tražim mirno rješenje i kompromis. Drugačije promatram svijet nego što mediji pišu. Kad mi netko hoće napravit zlo, on to čini je jer ga je nevolja natjerala da radi te gluposti, jer je doša u lošu situaciju. Ne mogu ja očekivati da takav ima kvocijent inteligencije ili pamet kao ja", rekao je Kerum.

I dok je još jučer tvrdio da će sam platiti izgradnju već kontroverznog spomenika, danas je ublažio svoju jučerašnju izjavu rekavši kako će projekt financirati "donatori".

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram