Zatvori
Poslovni Puls
07/07/2011

Ako parlament potvrdi - poslodavci od 1.srpnja 2013. godine zbog neisplate plaće radnicima idu ravno u zatvor

Iako su poslodavci zaprijetili da će izaći iz Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) ako Vlada u Sabor pošalje novi Kazneni zakon, koji će kažnjavati neisplatu plaća radnicima, Banski su ga dvori danas ipak poslali u saborsku proceduru...

Jutarnji:

Novim Kaznenim zakonom, koji bi na snagu trebao stupiti tek 1. srpnja 2013. godine - dakle, danom ulaska Hrvatske u EU - neisplata plaća tretirat će se kao kazneno djelo. Država će reagirati ako se dokaže da poslodavac ima novac, ali da ga je, umjesto za isplatu plaća, iskoristio za pribavljanje protuprave imovinske koristi.

Pojednostavljeno rečeno, ako poduzetnik na računu ima novca, a taj novac koristi za, primjerice, kupnju automobila, jahte ili vile, moći će biti kažnjem zatvorskom kaznom do tri godine. Ako saborski zastupnici podrže Vladin prijedlog zakona, kažnjavat će se i mobbing, i to također kaznom zatvora do tri godine.

"Novi zakon nije usmjeren protiv poduzetnika, nego protiv onog dijela poduzetnika koji ne poštuju hrvatske propise", rekao je ministar gospodarstva Đuro Popijač, prenosi Jutarnji.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram