Zatvori
Foto: Evo kako to izgleda u jednoj zemlji koja zaista promišlja o svojoj budućnosti...
Jasmin Hadzic
08/07/2011

Dok mi raspravljamo o 39-metarskim kipovima - Švedska namjerava uvesti učenje kineskog jezika u sve škole!

I dok je Hrvatska i dalje zaokupljena bizarnom Kerumovom idejom o 39-metarskom Isusu na Marjanu, marljivi Šveđani žive u stvarnom svijetu, pa imaju i malo drukčije prioritete...

Švedski ministar prosvjete i obrazovanja najavio je kako će sva švedska djeca u idućih 10 godina početi učiti kineski jezik, prenose svjetske novinske agencije. Ministar Jan Bjoerklund, čelnik tamošnje liberalne stranke, želi da Švedska postane prva europska zemlja koja će uvesti lekcije kineskog jezika u sve osnovne i srednje škole.

"Želim da Švedska postane prva europska zemlja koja će svojim učenicima ponuditi učenje kineskog jezika", rekao je Bjoerklund.

Švedska djeca koja budu poznavala kineski jezik imati će kompetitivnu prednost na tržištu - osnova je nit vodilja ove zanimljive inicijative.

"U poslovnom svijetu ne govori se isključivo engleskim jezikom. Puno aktivnosti sada odlazi iz Europe u Kinu. Kineski jezik će iz ekonomske perspektive biti puno važniji od francuskog ili španjolskog jezika", tvrdi Bjoerklund.

A što reći - Šveđani, svaka čast!

Pročitajte još:

- Švedska uskoro zamjenjuje poštanske marke SMS porukama!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram