Zatvori
Jasmin Hadzic
18/07/2011

NOURIEL ROUBINI: Talijani, otjerajte Berlusconijevu ekipu, a postavite vladu tehnokrata

Svoje mišljenje o potencijalnoj novoj financijsko-dužničkoj krizi u Italiji konačno je izrazio i najpoznatiji ekonomski pesimist i katastrofičar Nouriel Roubini...

U razgovoru za la Repubblicu, Nouriel Roubini rekao je kako je došlo vrijeme da Italija dobije novu vladu tehnokrata - vrhunskih profesionalaca. Kabinet premijera Silvija Berlusconija izgubio je povjerenje na svjetskim financijskim tržištima i do krajnjih granica uzdrmao povjerenje velikih ulagača.

Berlusconijevi sukobi interesa pokazuju da talijanska vlada nije dorasla ovom zadatku, rekao je Roubini za la Repubblicu. Po njegovom mišljenju, Italija bi najviše profitirala od jedne privremene vlade vrhunskih ekonomskih stručnjaka i dokazanih političara koji bi zemlju izvukli iz sve teže ekonomske situacije.

Što se tiče novog plana državne štednje - Roubini je rekao kako će isti pogoditi samo srednji i niži stalež, što će pak imati velike posljedice po talijanski gospodarski rast.

Dr. Doom očito nije previše optimističan, no na to smo već navikli...

Pročitajte još:

- NOURIEL ROUBINI: Nema mjesta za optimizam, nova ekonomska oluja dolazi 2013. godine

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram