Zatvori
Poslovni Puls
22/07/2011

Zoran Milanović o novom zaduženju od 5,8 milijardi kuna: Ovako više ne možemo!

Ako ste vijest o tome slučajno propustili - Hrvatska se jučer zadužila na obvezničkom tržištu za novih 5,8 milijardi kuna...

Prvi čovjek SDP-a, Zoran Milanović, žestoko je kritizirao posljednji potez Ministarstva financija, no nije ponudio alternativno rješenje kako premostiti prazninu u državnoj blagajni.

"Opet zaduživanje za pokrivanje tekućih troškova. Ta praksa treba prestati u Hrvatskoj, to traje već godinama. Katkad se to moglo tolerirati, međutim gotovo je. Hrvatska više ne može na takav način", rekao je Milanović.

Milanović je rekao kako će se njegova Vlada, ukoliko na predstojećim parlamentarnim izborima osvoji povjerenje birača, potpuno drugačije ponašati.

"Obećavamo  politiku razumne javne potrošnje, čuvanja  temeljnih socijalnih prava i razvojnu politiku stvaranja novih radnih mjesta. To  govore svi, to jako lijepo zvuči, ali to treba znati provesti i u tome je bit cijele priče. Dakle samo nova radna mjesta u produktivnim sektorima mogu Hrvatskoj omogućiti da se razvija i da ide dalje. Hrvatska stagnira već dvije godine, Hrvatska je  potpuno zacementirana. Ovo novo zaduživanje, odnosno nova emisija obveznica dakle državnog duga koji dolazi na naplatu s određenom kamatom za nekoliko godina, je samo još jedan teret i Hrvatska ga više ne može izdržati", rekao je Milanović.

Sve je ovo lijepo i krasno, ali još uvijek nismo čuli gotovo nikakve konkretne prijedloge od potencijalnog novog hrvatskog premijera. No, ne treba mu to previše zamjeriti jer opozicija u ovom trenutku ipak nema potpuni uvid u pravo stanje državne blagajne. Kakav ih horor tamo čeka tek trebamo vidjeti.

Pročitajte još:

- Zoran Milanović: Građani imaju pravo znati kako je Hrvatska funkcionirala pod Sanaderovim vodstvom

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram