Zatvori
Foto: Agrokor i Atlantic Grupa držali su 26 posto vlasničkog udjela u RTL Televiziji...
Poslovni Puls
25/07/2011

Atlantic Grupa i Agrokor izašli iz suvlasništva nad RTL Televizijom za 12 milijuna eura

Agrokor i Atlantic Grupa, suvlasnici RTL Hrvatska svaka sa 13 % vlasničkog udjela, objavile su danas kako su postigle sporazum s većinskim vlasnikom RTL Grupom o otkupu njihovih udjela u ovom hrvatskom televizijskom kanalu...

Agrokor i Atlantic Grupa su 2003. godine bile dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu. Cilj konzorcija bio je da, u suradnji s jednom od najvećih europskih medijskih kompanija koja ima značajno iskustvo i znanje u medijskom biznisu, generiraju modernu konkurenciju i pridonesu novoj kvaliteti u hrvatskom medijskom prostoru.

Agrokor i Atlantic Grupa odlučili su napustiti vlasničku strukturu RTL-a Hrvatska u skladu s planovima dugoročnog fokusiranja na svoje osnovne poslovne djelatnosti. Predstavnici obje kompanije zadržati će svoje pozicije u Nadzornom odboru RTL-a Hrvatska, a Atlantic Grupa će zadržati simbolični udio od 0,01 % dionica televizije, navodi se u medijskom priopćenju.

Podsjetimo, Agencija za elektroničke medije RTL-u je naložila da uskladi svoje poslovanje sa slovom zakona, što u prijevodu znači da je Agrokor morao izaći iz suvlasničke strukture kako bi mogao zadžati vlasništvo nad marketinškom agencijom UNEX. Atlantic Grupa nije morala izaći iz RTL-a, no pretpostavlja se da su to učinili jer su zajedno s Agrokorom mogli postići bolju cijenu za svoj udjel.

Iako nije javno objavljeno, Atlantic i Agrokor dobili su po 6 milijuna eura za svoje vlasničke udjele.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram