Zatvori
Foto: Od znanstvene fantastike do političke realnosti...
Poslovni Puls
26/07/2011

Samo kod nas: I nakon svih afera i bivšeg premijera u zatvoru HDZ ima veliku šansu da na zimu ponovno osvoji vlast

I nakon svih afera, osuđenih i uhićenih vladinih dužnosnika, blagajnika stranke, pa na kraju i bivšeg premijera - HDZ u posljednje vrijeme bilježi rast popularnosti...

Istraživanje koje je agencija Ipsos Puls provela za NovuTV pokazuje da se HDZ opasno približio SDP-u.

Dnevnik.hr:

Istraživanje pokazuje da, iako 72 posto birača misli da zemlja ide u lošem smjeru, već četvrti mjesec taj je broj u opadanju. I ovo je Banskim dvorima još jedan razlog za blagi optimizam, jer je drugi najbolji pokazatelj. Povratak optimizma može se samo tumačiti povratkom HDZ-ovih birača Vladi, jer sada, primjerice, 52 posto birača vladajuće stranke misli da zemlja ide u pozitivnom smjeru. Prije samo mjesec dana više od 60 posto birača mislilo je da zemlja ide u lošem smjeru.

Lipanj je bio za HDZ najbolji u ovoj godini, završili su ga s 23,8 posto potpore i najvećim rastom u izbornoj 2011. godini. Za SDP-om zaostaju manje od tri posto. Ta je stranka i dalje najjača s 26,3 posto potpore. Ovo je najmanja razlika između dviju vodećih stranaka u posljednjih godinu dana.

HDZ je na valu kraja pregovora vratio dio birača koji su mjesecima bili neodlučni, SDP u tom razdoblju nije izgubio ništa. Očito je lipanj bio EU mjesec i birači su bili pod tim dojmom, a Jadranka Kosor je marketinški medijski to dobro odradila i stranku vratila u igru.  Zanimljivo, prije 4 godine u ovo doba SDP je imao 30, a HDZ 23 posto.

Budući da je Savez za promjene objavio zajednički izlazak na izbore, važno je promatrati i odnose snaga tako posloženih stranaka. Lista predvođena SDP-om ima 37,8 posto potpore, a HDZ s mogućim partnerima iz sadašnje koalicije osvojio bi 25,3 posto birača, prenosi Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

- Mladi SDP-ovci premijerki Kosor poklonili broš na kojem se ona i Ivo Sanader strastveno ljube

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram