Zatvori
Foto: Najveća hrvatska medijska kuća možda izlazi na burzu...
Poslovni Puls
28/07/2011

Prva medijska kuća na burzi: Ninoslav Pavić razmišlja o IPO-u Europapress holdinga!

U intervjuu koji je objavljen u poslovnom magazinu Lider, Ninoslav Pavić, suosnivač najveće medijske kuće u Hrvatskoj, EPH, najavio je dokapitalizaciju...

EPH će uskoro krenuti u veliku dokapitalizaciju, otkriva suvlasnik Ninoslav Pavić. Dodaje kako će se smanjiti njegov suvlasnički udio od 50 posto jer "nije dobro da se uspješni i utjecajni listovi identificiraju s jednim čovjekom, jer u realnom životu to i nije tako. EPH u budućnosti treba drugačiju upravljačku strukturu, koja će manje ovisiti o vlasničkom utjecaju", tvrdi Pavić.

Između redaka može se zaključiti kako Pavić i njegov tim ozbiljno razmišljaju da EPH postane prva domaća velika medijska kuća koja će biti izlistana na Burzi.

"Dokapitalizaciju ćemo možda dogovoriti s WAZ-om, možda ćemo rješenje tražiti na tržištu kapitala, obveznicama, IPO-u", priznaje Pavić.

Također je napomenuo kako je iz današnje perspektive preuzimanje Slobodne Dalmacije bila pogreška, a neizravno je najavio i kadrovske promjene (čitaj otkazi) jer su troškovi ljudskog rada i dalje iznad 40 posto ukupnih prihoda što "nije održivo".

Pročitajte još:

- Jutarnji.hr uskoro predstavlja novi dizajn i naplatu premium sadržaja

Foto:Dnevnik.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram