Zatvori
Foto: Bilo kakva druga reakcija bila bi sramota za hrvatski turizam i samu državu...
Poslovni Puls
28/07/2011

Glas razuma - Ivo Josipović: Dobro došli, dragi Bosanci i Hercegovci

Jučer smo, kao i drugi domaći mediji, pisali o komentaru makarskog novinara Ive Ćurkovića, inače HDZ-ovca, u kojem se požalio na goste iz Bosne i Hercegovine koji ništa ne troše, a samo "zauzimaju" makarske plaže...

“Takvi gosti dođu, zauzmu mjesto na plaži, kupaju se i ugodno provedu dan. Eventualno se tuširaju, što košta dvije kune u Makarskoj, dok je na našim ostalim plažama to besplatno. Mokrenje obavljaju u moru, a WC koriste samo u krajnjoj potrebi. Vjerojatno nema jeftinijeg načina na koji provesti ugodan dan na moru”, napisao je izvršni urednik lokalnog lista Makarsko Primorje, Ivo Ćurković - inače član vladajućeg HDZ-a.

Na svu sreću, na ovaj gotovo rasistički tekst reagirao je odmah i Ministar turizma Damir Bajs.

"Ministarstvo turizma, kao i nekoliko puta ranije, izražava stajalište kako su svi naši gosti dobrodošli, neovisno o zemlji iz koje dolaze, te da ne postoje gosti prvog i drugog reda, a prema svima njima se mora jednako postupati. Ovo se svakako odnosi i na goste iz Bosne i Hercegovine, koji našu obalu i ove godine posjećuju u povećanom broju", izjavio je Bajs.

A na cijeli "slučaj" osvrnuo se i predsjednik Ivo Josipović i to putem svog Facebook profila na kojem je napisao sljedeće:

"Čitam, neki s prezirom i omalovažavanjem, gotovo rasistički, govore o turistima-gostima iz susjedne BiH. Svaki je gost dobro došao u Hrvatsku, posebno prijatelji iz BiH. Uživajući u ljepotama Hrvatske, šire prijateljstvo, stvaraju nova poznanstva, ali i jačaju naše gospodarske rezultate. Ovdje većina ljudi ne mjeri goste samo po tome koliko im je debeo novčanik. Zato, dobro došli, dragi Bosanci i Hercegovci!", napisao je Josipović čiji su komentar "lajkali" brojni Facebook korisnici.

Bilo kakva druga reakcija osim žestoke osude teksta gore spomenuog Ćurkovića bila bi sramota za hrvatski turizam i samu državu Hrvatsku.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram