Zatvori
Poslovni Puls
09/08/2011

RICK PERRY - idući američki predsjednik je kauboj iz Teksasa koji masovnom molitvom želi izaći iz ekonomske krize

Teksaški guverner Rick Perry mogao bi postati kandidat republikanske stranke na predstojećim američkim predsjedničkim izborima...

Spekulacije su konačno potvrđene. New York Times piše kako će guverner američke savezne države Teksas Rick Perry u idućih nekoliko dana i službeno najaviti ulazak u utrku za kandidata republikanske stranke na predsjedničkim izborima koji će se održati iduće godine.

Riječ je o popularnom, ali i iznimno kontroverznom i konzervativnom američkom političaru.

Perry je još do prije nekoliko mjeseci javno zagovarao mogućnost da država Teksas postane samostalna država i izađe iz sastava SAD-a zbog politike koju vodi Barack Obama i njegovi stranački kolege.

A prije nekoliko dana, Perry je u Houstonu organizirao masovnu molitvu za gospodarski oporavak Sjedinjenih Američkih Država. Da, dobro ste pročitali, masovnu molitvu. Pred oko 30.000 pristaša, Perry je govorio kako izlaz iz gospodarske krize treba pronaći u vjeri i molitvi jer "kao nacija mi se sada moramo okrenuti Isusu da nas vodi kroz ove nedaće". Uz Perryja, glavni organizator ovog skupa fanatičnih teksaških vjernika bila je i American Family Association (AFA), konzervativna kršćanska inicijativa za očuvanje "obiteljskih vrijednosti", u Americi najviše poznata po svojim anti-gay stavovima i protivljenju sekularizaciji. Dio medija i civilne udruge žestoko su kritizirali Perryja zbog skupa u Houstonu zbog nedopustive (krši se američki Ustav) fuzije visoke politike i organizirane religije.

Ukratko, Perryja je najbolje opisati kao nešto pametniju (i možda opasniju) verziju Georgea Busha mlađeg.

I sada postoji realna mogućnost da će taj čovjek u svojim rukama uskoro držati kodove najjačeg nuklearnog arsenala na svijetu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram