Zatvori
Poslovni Puls
11/08/2011

Kreće velika hrvatska dražba - na bubnju čak 930 nekretnina koje su vlasnici izgubili jer nisu mogli vraćati kredit

Prema Fininim podacima, u ovome je trenutku zbog ovrha u blokadi 150 000 bankovnih računa...

Raste i broj ovrha nad imovinom građana - više od 930 pokretnina i nekretnina u sljedećih mjesec dana naći će se na dražbi. Zemljišta, kuće, stanovi i automobili otišli su na bubanj jer su se vlasnici našli u financijskim problemima. U samo šest mjeseci ove godine provedeno je 2400 ovrha nad nekretninama i pokretninama, prenosi HRT.

"Pretpostavljamo da će se do kraja ove godine broj ovrha udvostručiti. Financijske institucije su nam najveći ovrhovoditelji, to su banke, osiguravajuća društva i kartičarske kuće", smatra voditeljica Centra za poslove informacije HGK Dunja Resman Bartolec.

Trenutačno je najviše ovrha nad imovinom u Zagrebu te u Istarskoj i Zagrebačkoj županiji. Tako će se ovih dana na javnim dražbama naći obiteljske kuće, stanovi, zemljišta, automobili koji se najčešće prodaju za samo jednu ili dvije trećine stvarne tržišne vrijednosti, prenosi HRT.

A ako ste jedan od sretnika koji imaju nešto love u džepu, možda je ovo pravo vrijeme da se domognete jeftine nekretnine...

Pročitajte još:

- Porazne statistike – svakog dana 15 obitelji ostane bez stana ili kuće!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram