Zatvori
Poslovni Puls
17/08/2011

Venezuela planira povlačenje svih gotovinskih i zlatnih rezervi iz SAD-a i EU-a?

Venezuela planira povući milijarde dolara teške gotovinske i zlatne zalihe iz američkih i europskih banaka i financijskih institucija...

Kako prenosi Bloomberg, oporbeni političar Julio Montoya u razgovoru za jednu venezuelansku tv kuću rekao je kako tamošnje ministarstvo financija planira prebaciti 6 milijardi dolara teške gotovinske zalihe iz SAD-a i Europe u "prijateljske" zemlje, a pod tim misli na Kinu, Rusiju i Brazil.

Citirajući dokument koji je procurio iz vlade Huga Chaveza, Motoya je rekao kako Venezuela također namjerava povratiti 18 milijardi dolara teške zlatne rezerve natrag u Venezuelu zbog straha da bi strane, valjda "neprijateljske", države mogle zamrznuti tu imovinu.

"Vjerujemo da su Kina, Rusija i Brazil od nas zatražili da prebacimo sve rezerve u njihove financijske institucije kao  garanciju za sve kredite koje je Venezuela primila u posljednjih nekoliko godina. Predsjednik Hugo Chavez još uvijek nije odobrio ovaj plan", rekao je Montoya.

Samo Kina Venezueli je pozajmila oko 32 milijarde dolara u posljednje tri godine za velike infrastrukturne i društvene projekte. Zauzvrat, Venezuela svaki dan Kini isporučuje oko 200.000 barela sirove nafte.

Pročitajte još:

- Ovaj podatak mijenja sve – Venezuela sada ima veće zalihe sirove nafte nego Saudijska Arabija!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram