Zatvori
Poslovni Puls
22/08/2011

Njemačka nakon katastrofalnog drugog kvartala očekuje godišnji rast BDP-a od 3 posto

Nakon što su nas Nijemci prošli tjedan neugodno iznenadili gotovo nepostojećim rastom BDP-a u drugom kvartalu, njemački ministar financija istupio je u javnosti kako bi utišao glasine da najjače gospodarstvo eurozone žestoko usporava...

Njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble rekao je kako tamošnja vlada u 2011. godini očekuje gospodarski rast od 3 posto. Daleko je to od prošlogodišnjeg rasta od 3,6 posto, no Njemačka se i dalje uvjerljivo najbrže oporavlja od svih drugih razvijenih gospodarstava.

Analitičari su se prošli tjedan iznenadili kada su objavljeni podaci o rastu njemačkog BDP-a u drugom kvartalu od samo 0,1 posto, u odnosu na očekivanja analitičara koja su se kretala oko 0,5 posto.

Schaeuble je naglasio kako nije dobro imati prevelika očekivanja, ali u ovom trenutku nema naznaka da će njemačko gospodarstvo zapasti u novu recesiju.

Njemačka kancelarka Angela Merkel koja će danas stići u službeni posjet Hrvatskoj i dalje se žestoko protivi ideji zajedničkih eurozona-obveznica koje bi mogle stabilizirati europska gospodarstva i zaustaviti širenje dužničke krize.

Pročitajte još:

- Sastanak Merkel i Sarkozyja nije donio nikakve novosti osim proklamacija o spašavanju zajedničke europske valute

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram