Zatvori
Jasmin Hadzic
25/08/2011

Steve Jobs unatoč iznimno teškom zdravstvenom stanju i dalje radi punom parom na Apple TV-u!

Jutros u sitne sate sve nas je šokirala vijest da Steve Jobs napušta mjesto izvršnog direktora Applea i povlači se na mjesto predsjednika Uprave...

Jobsovo zdravstveno stanje i dalje je iznimno teško. Sve glasine govore kako se bori s teškim oblikom raka gušterače, no posljednje neslužbene vijesti iz Applea govore kako čovjek koji nam je donio iPod, iPhone iPad ne namjerava tek tako odustati od svoje voljene kompanije.

AllThingsD-ov Walt Mossberg tako piše da će Steve Jobs u ulozi predsjednika Uprave Applea nastaviti raditi na razvoju budućih Apple proizvoda i na široj korporativnoj strategiji za tu kalifornijsku tvrtku. Naravno, sve ovu uzmite pod "možda" jer i dalje nemamo uvid u Jobsov zdravstveni karton. Bloomberg piše kako Jobs zbog narušenog zdravlja nije napuštao kuću već tjednima, a navodno je dan prije ostavke po prvi put nakon dugo vremena "odradio" puni radni dan.

Mossberg dalje navodi kako njegovi izvori odbijaju navesti kojem se projektu Jobs posvetio, no navodno je riječ o Appleovom vlastitom televizoru, o čemu se nedavno šuškalo.

U međuvremenu BusinessInsiderov Henry Blodget komentira kako će Apple pod novim direktorom Timom Cookom i dalje nastaviti prosperirati zbog Jobsove vizije i dugoročne strategije koju je utisnuo u DNK kompanije iz Cupertina.

"Ukoliko Apple želi nastaviti izbacivati revolucionarne proizvode kao u posljednjih 15 godina, kompanija će morati pronaći novog vizionara. Možda će Cook postati taj vizionar. Možda Apple ima nekog tihog genijalca koji tek čeka pravi trenutak. U svakom slučaju, Apple ima dovoljno vremena da pronađe tu osobu", završava Blodget.

Gubitak talenta kalibra Stevea Jobsa zasigurno je veliki udar za Apple, no uvjereni smo da će vojska talentiranih mladih ljudi nastaviti tamo gdje je genijalac Jobs stao bez rušenja visokih standarda koje je "čovjek u crnom" postavio.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram