Zatvori
Poslovni Puls
29/08/2011

Antiklimaks tjedna: Uragan Irene New Yorku ipak nije donio armagedon. Wall Street danas normalno radi...

Nakon što su američki mediji cijeli tjedan trubili o "kraju svijeta" koji će ovaj vikend pogoditi New York - uragan "Irene" na kraju se pokazao kao malo jača kiša i orkanski vjetar...

Uragan Irene koji je prije dolaska do New Yorka oslabio do statusa tropske oluje, poplavio je dio Velike jabuke. S obzirom na to da se putanja oluje promijenila, grad nije osjetio njezin puni potencijal, no od posljedica Irene ukupno je na američkoj istočnoj obali smrtno stradalo jedanaest osoba, a oko 3,6 milijuna stanovnika ostalo je bez električne energije, prenosi HRT.

Na radost stanovnika New Yorka i na žalost medija koji nisu imali priliku izvještavati o još jednoj prirodnoj apokalipsi, šteta neće biti golema kako su pokazivale prve procjene.

Reuters prenosi kako Wall Street nije pretjerano pogođen posljedicama oluje, kao ni zgrada Newyorške burze koja će danas nastaviti s uobičajenim radnim danom. Unatoč tomu, nije sigurno hoće li zaposlenici uspjeti stići na posao jer se još ne zna hoće li se javni prijevoz osposobiti za prometovanje u ponedjeljak.

New York je tijekom oluje izgledao kao grad duhova. Newyorčani su napustili ulice i sklonili se s puta uraganu, tek petom otkako postoje meteorološki podaci. Zaustavljen je javni prijevoz, prvi put u povijesti zbog vremena zatvorene su sve gradske zračne luke, oko 370.000 ljudi primilo je naredbu za evakuacijom, navodi HRT.

Newyorška je luka ispražnjena. Sinoć su svi restorani i barovi na Manhattanu bili su zatvoreni, sve predstave na Broadwayju otkazane, nijednog turista nije bilo na Times Squareu.

Američki mediji izvještavaju kako se broj žrtava "Irene" popeo na 15.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram