Zatvori
Poslovni Puls
30/08/2011

Zašto je Ivica Todorić od supruge Željka Rohatinskog kupio bezvrijednu gubitašku špeditersku tvrtku?

Agrokor u srpnju je postao vlasnik špediterske tvrtke Romah d.o.o. koja je dotad bila u vlasništvu supruge guvernera Željka Rohatinskog...

Do ove je informacije Poslovni dnevnik došao istražujući guvernerovu imovinu, a konkretno ih je zanimalo zašto guverner HNB-a Željko Rohatinski u imovinskoj kartici nije prijavio kuću na Gornjem Bukovcu u kojoj živi.

Kuću su pojedini mediji spominjali u više navrata, portretirajući guvernera, jer je riječ o trenutno najpopularnijem dužnosniku u državi, ističući pritom da je sve do nedavno živio u malom stanu u Novom Zagrebu, te se tek prije nekoliko godina preselio na obronke Medvednice.

"Vlasnik kuće je tvrtka u vlasništvu supruge guvernera Rohatinskog. Informacija o navedenoj tvrtki sadržana je u imovinskoj kartici koju je guverner sukladno propisima uputio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa", kratko je poručeno iz HNB-a. No guverner, čini se, u trenutku odgovaranja na upit Poslovnog Dnevnika (petak, 26. kolovoza) uopće nije znao da je još u srpnju tvrtka Romah, čiji je vlasnik i direktor sve donedavno bila n jegova supruga Marija, prodana koncernu Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića!

Agrokorova kupnja tvrtke u vlasništvu guvernerove supruge posebno je zanimljiva s obzirom na to da je Rohatinski do dolaska na mjesto šefa HNB-a 2000. godine radio upravo u Agrokoru. On i Todorić se znaju još iz studentskih dana, a poveznica Rohatinskog i najmoćnijeg poduzetnika u Hrvatskoj je i guvernerova kći koja radi u Agrokoru, piše Večernji list.

Neki Rohatinskom zamjeraju bliskost sa Todorićem i sumnjiče ga da kao guverner neke poteze vuče u korist svog bivšeg poslodavca. Tako je bilo i kad je u ožujku ove godine HNB otpustio 6,3 milijarde kuna, a to se poklopilo sa Agrokorovim natjecanjem za preuzimanje slovenskog trgovačkog lanca Mercator. Todoriću taj novac tad bio najpotrebniji kako bi mogao platiti oko 25 posto dionica Mercatora No na kraju nije uspio u tom preuzimanju. Rohatinski je oštro tada demantirao da otpuštanje tog novca ima ikakve veze sa Agrokorom, navodi Večernji list.

Pročitajte još:

- I Željko Rohatinski konačno se udostojio prokomentirati problem presnažnog švicarskog franka. Evo što on predlaže…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram