Zatvori
Foto: Stigla prva optužnica za Ivu Sanadera
Poslovni Puls
31/08/2011

USKOK službeno podigao prvu optužnicu protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) danas je u Zagrebu podigao prvu službenu optužnicu protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera...

Kao što se već i ranije spekuliralo, prva podignuta optužnica protiv Ive Sanadera vezana je uz navodno primanje mita od 3,7 milijuna kuna za vrijeme Domovinskog rata.

DORH je još u ožujku priopćio kako je temeljem tako prikupljenih dokaza i dokumentacije donesen nalog o provođenju istrage protiv Ive Sanadera zbog osnovane sumnje da je od jeseni 1994. do 22. ožujka 1995. u Zagrebu i Austriji, za vrijeme Domovinskog rata i u vrijeme kad je Hrvatska teško pronalazila banke kod kojih bi se kreditno zadužila, kao zamjenik ministra vanjskih poslova, tijekom pregovora s predstavnicima Hypo banke, dogovorio za sebe isplatu provizije u gotovini, i to u iznosu od 7 milijuna austrijskih šilinga.

Hrvatska je tada dobila kredit težak 140 milijuna austrijskih šilinga, a Sanader je u svoj džep spremio najmanje 3,7 milijuna kuna.

Pročitajte još:

- Ivo Sanader: Ma kakav mito od 10 milijuna eura, o čemu Vi uopće pričate?

 

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram