Zatvori
Poslovni Puls
06/09/2011

Velikog li iznenađenja - Nadan Vidošević po milijunti put izabran za predsjednika HGK

Dosadašnji alfa i omega Hrvatske gospodarske komore (HGK) i dalje ostaje, da pogodili ste, alfa i omega HGK...

Velikog li iznenađenja - Nadan Vidošević jučer je po 5. put izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore. Tu dužnost obavljat će do 2015. godine. Za Vidoševića je glasovalo 55 članova Skupštine, a za Gordana ŽanićaBorisa Solomuna po troje. Uz njih dvojicu protukandidati dosadašnjem predsjedniku su bili Zorislav Antun PetrovićDamir Jelić i Miodrag Radić.

Vidoševiću je ovo peti mandat. Od 1995. do 2005. tu je dužnost obavljao profesionalno, kao jedinu funkciju, a od 2005. obavlja je volonterski s obzirom na to da je istodobno i predsjednik uprave Kraša. Prije prvog mandata u HGK bio je dvije godine ministar gospodarstva. Kazao je kako je očekivao ozbiljnije i uglednije protukandidate za čelno mjesto HGK, prenosi HRT.

Kao dio svog programa Vidošević je istaknuo donošenje deklaracije o Hrvatskoj kao društvu i državi blagostanja. Komentirajući rast BDP-a u drugom tromjesečju od 0,8 posto, Vidošević je rekao kako je to dovoljno samo u smislu nagovještaja. Upitan misli li se uključiti u parlamentarne izbore Vidošević je odgovorio negativno.

Pročitajte još:

- Hrvatska gospodarska komora (HGK) prošle je godine od poduzetnika ubrala 261 milijun kuna!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram