Zatvori
Poslovni Puls
13/09/2011

Nevjerojano opravdanje Branka Bačića: Vjerovao sam da je plaćanje u "kešu" u potpunosti zakonito!

HDZ-ovog glavnog tajnika Branka Bačića bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević optužila je u iskazu koji je procurio u medije da je ovaj uništio dokaze o isplatama iz tzv. "crnog fonda"...

Na današnjoj konferenciji za novinare Branko Bačić kazao je kako je on nevin i da je poslovanje HDZ-a u potpunosti u skladu sa zakonom.

"Potpuna je izmišljotina da sam uništio ili tražio da se uništi dokumentacija u stranci. Dapače, u trenutku kada sam došao na mjesto glavnog tajnika i doznao da postoje određene gotovinske naplate od strane gospođe Pavošević, odmah sam zatražio dokumentaciju o tome i zatražio da se prestane s bilo kakvim gotovinskim transakcijama", kazao je Bačić.

Gotovo nevjerojatnim čini se opravdanje Bačića da je vjerovao kako su isplate u "kešu" bile redovni dio poslovanja vladajuće stranke.

"U tom trenutku, kada sam doznao za gotovinska plaćanja, ta gotovinska plaćanja je vodila pomoćnica tajnika za financije i glavni rizničar stranke. U tom trenutku, dok nismo utvrdili sve okolnosti vjerovao sam da taj dio gotovinskog plaćanja valjan, zakoniti dio u poslovanju stranke. Naknadno sam utvrdio da je to dio sredstava koji nisu prelazili preko računa stranke", ispričao je Bačić novinarima u HDZ-ovoj zagrebačkoj središnjici.

I baš poput Ivana Jarnjaka i Ratka Mačeka, Bačić je najavio tužbu protiv HDZ-ove bivše blagajnice.

"Nemam izbora osim da tužim Branku Pavošević, ako je to rekla."

Pročitajte još:

- Ivo Josipović javno izrekao ono što svi znamo: Pa ne može samo Ivo Sanader biti odgovoran za sve afere!

Foto:HDZ.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram