Zatvori
Poslovni Puls
16/09/2011

Poljski ministar financija - prorok: Vidim veliki rat u Europi za 10 godina, a svoje klince šaljem u SAD!

Poljski ministar financija jučer se usudio glasno reći ono od čega gotovo svi strahuju...

Kriza, recesija, nestašica hrane i velike društvene nejednakosti mogle bi dovesti do jačanja starih nacionalističkih ideja, a možda i do ratnih sukoba diljem Europe.

Upravo na to upozorio je poljski ministar financija Jasek Rostowski govoreći pred EU parlamentom u Strasbourgu. Rostowski se prisjetio nedavnog razgovora s prijateljem koji vodi jednu veliku europsku banku.

"Govorili smo o krizi u eurozoni, a onda mi je on rekao 'Znaš, nakon svih ovih političkih i ekonomskim šokova pravo je čudo što imamo priliku izbjeći rat u idućih 10 godina'. Rat, dame i gospodo! Ozbiljno razmišljam da nabavim zelenu kartu za svoju djecu u SAD-u", kazao je ministar u bizarnom govoru pred europskim parlamentom.

Njegovi komentari odmah su izazvali paniku i zabrinutost u Poljskoj koja je ulazak u EU uvijek vidjela kao izlaz iz ratnih turbulencija koje su obilježila povijest te velike europske zemlje.

Nadajmo se da gospodin Rostowski ipak malo pretjeruje u svojim pesimističnim prognozama...

Pročitajte još:

- Bivši čelnik argentinske središnje banke: Ovo je suludo, Grčku moramo pustiti da defaultira “na veliko”!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram