Zatvori
Poslovni Puls
17/09/2011

Hoće li Željko Rohatinski nakon odlaska iz HNB-a s Todorićem pokrenuti novu domaću banku?

Guverner HNB-a Željko Rohatinski konačno je stao na kraj svim glasinama o navodnom ulasku u politiku...

Sada je gotovo.

Željko Rohatinski definitivno ne ulazi u HSLS, SDP ili neku drugu političku stranku. Kako je sam kazao, nakon završetka tekućeg mandata na čelu HNB-a guverner će karijeru nastaviti poput većine - u privatnom sektoru.

"Iako sam nedavno izjavio da su sve opcije otvorene, ulazak u politiku nije za mene nikad predstavljao poželjno rješenje. Naprotiv, u više sam navrata isticao kako mi je prioritet odgovorno završiti mandat u HNB-u, a zatim se zaposliti u privatnom sektoru. Tako ću i uraditi", kazao je Rohatinski za domaće medije.

Podsjetimo, guverner je najavio potencijalni ulazak u političku arenu nakon izbijanja afere s tvrtkom njegove supruge koju je kupio Ivica Todorić, odnosno njegov koncern Agrokor.

Što točno guverner smjera nakon izlaska iz HNB-a, u ovom trenutku nije poznato, no već sada možemo pretpostaviti da će Agrokor biti zainteresiran za njegove usluge i poslovne veze. Naime, Todorić je na mjesto prvog čovjeka HNB-a došao iz Agrokora.

Tko zna, možda Todorić uz pomoć Rohatinskog krene u osnivanje vlastite banke?

Agrokoru bankarski sektor nije potpuna nepoznanica jer je uložio 4 milijuna kuna u Tesla banku - prvu domaću banku sa srpskim kapitalom.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram