Zatvori
Poslovni Puls
01/10/2011

Škegrov Quaestus: Bez obzira na HANFA-inu zabranu rada i dalje poslujemo normalno

Podsjetimo, HANFA je zbog teškog kršenja  Zakona o investicijskim fondovima i drugih propisa zabranila rad Škegrovoj investicijskoj tvrtci "Quaestus Invest"...

No, jučer su iz Quaestusa poslali priopćenje u kojem navode kako njihovo private equity poslovanje bez obzira na zabranu i dalje nastavlja s normalnim poslovanjem.

"Vezano uz rješenje Hanfe o oduzimanju odobrenja za rad društvu Quaestus Invest, obavještavamo javnost da pažljivo proučavamo obrazloženje rješenja i na njega ćemo se očitovati u najkraćem mogućem roku. U međuvremenu će društvo, poštujući zakonodavni okvir, u potpunosti ispuniti sve svoje obveze koje proizlaze iz rješenja. Imovina nekretninskog fonda, koja se sastoji od kvalitetnih ulaganja, ovim rješenjem nije ugrožena, a  društvo će u periodu dok nadzorni odbor ne odabere novo društvo za upravljanje pružiti svu tehničku podršku kako bi se omogućilo neometano funkcioniranje tekućeg poslovanja fonda. Ovo rješenje nema nikakvog efekta na društva Quaestus Savjetovanje i Quaestus Private Equity, koje upravlja private equity fondovima QPEK i QPEK-II i koji neometano nastavljaju s radom", navodi se u priopćenju iz Quaestusa.

Quaestus, jedna od najvećih (ako ne i najveća) domaćaprivate equity kompanija najpoznatija je po svom uspješnom ulaganju u Tele2 i Metronet, ali i po promašajima poput Subwayja i Daily Fresha.

Neki od najvećih dioničara Quaestusa su i PBZ, Croatia osiguranje, Nexe grupa, Konstruktor inženjering, Dalekovod, IGH, Vaba, Jamnica i M san grupa.

Pročitajte još:

- Borislav Škegro: Hrvati su petokraku zamijenili šahovnicom, ali mentalitet je ostao isti

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram