Zatvori
Poslovni Puls
03/10/2011

Apple možda dominira Europom i Amerikom, ali u Indiji Blackberry i Nokia su pobijedili Stevea Jobsa!

Cijeli svijet možda "slini" za Appleovim iPhone smartphoneom, ali na drugom najvećem svjetskom tržištu mobitela Apple neočekivano zaostaje za starim divovima...

Ok, budimo realni - svi žele imati iPhone. Nitko ne potroši sat vremena na gledanje press konferencije iz Nokije ili LG-a, ali zato svi pratimo i osluškujemo što se radi u Appleu.

Bez obzira na sve to, Apple u Indiji i dalje debelo zaostaje za dinosaurima Nokijom i RIM-om (Blackberry). Bloomberg je objavio sjajan članak o Appleovim problemima na golemom indijskom tržištu koje broji čak 602 milijuna mobilnih pretplatnika. Loše bežične mreže i nedostatak modernih 3G konekcija učinile su iPhone manje poželjnim mobitelom. Prema istraživanju analitičara, Apple je u drugom kvartalu u Indiji prodao manje mobitela (62.043) nego u jednoj maloj Norveškoj, Belgiji ili Izraelu.

Problem je i u cijenama...

Najjeftiniji iPhone 4 u Indiji stoji oko 705 američkih dolara. U SAD-u, iPhone s ugovorom može se kupiti već za 199 dolara. A onda imamo Blackberry koji u Indiji možete kupiti za manje od 200 dolara, a dolazi s popularnim (barem u Indiji) Messenger sustavom poruka.

Zbog svega napisanog, najave o novom, jeftinijem iPhoneu 4s imaju smisla. Bio bi to savršen mobitel za veliko, ali ne previše zahtjevno indijsko tržište.

Analitičari IDC-a indijskom mobilnom tržištu predviđaju godišnji rast od nevjerojatnih 68 posto sve do 2015. godine.

Pročitajte još:

- POTVRĐENO: Apple za točno tjedan dana predstavlja novi iPhone 5!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram