Zatvori
Jasmin Hadzic
05/10/2011

RAZOČARANI SMO: Sorry Apple, ali novi poboljšani iPhone 4s neće biti dovoljan

Nažalost, ostvarile su sve crne prognoze - Apple na jučerašnjoj press konferenciji ipak nije predstavio dugo-očekivani iPhone 5...

Tako da sve one glasine o većem ekranu na dodir i potpuno novom dizajnu možemo baciti u koš za smeće. Kako sada stvari stoje, iPhone 5 ne postoji niti je ikada postojao, osim u glavi novinara koji su nekoliko tračeva pretvorili u globalni hype bez pokrića. Najveća medijska smicalica ove godine? Definitivno, jer ne postoji niti jedan dokaz koji bi išao u prilog nekog odgađanja lansiranja nove generacije iPhonea. Jedino se čudimo Al Goreu koji sjedi u Upravi Applea, a prije nekoliko je dana pričao o "dva nova iPhonea". Vjerojatno su mediji zaveli i sirotog Ala, pa se čovjek žestoko izblamirao sa svojim "insajderskim" informacijama.

Appleov direktor Tim Cook je vodio i više nego solidnu prezentaciju, no jasno je da će Apple iznimno teško nadomjestiti Stevea Jobsa i njegove legendarne presice nabijene emocijama i vrištanjem publike. Definitivno smo ušli u jednu novu eru...

A sada krenimo na ono što je Apple zaista predstavio...

iPhone 4s

Ukratko - riječ je o poboljšanoj verziji postojećeg iPhone 4 smartphonea. Među najvećim novostima tu je podrška za GSM i CDMA standarde, 8 megapikselna kamera, dvojezgreni A5 procesor i dulje trajanje baterije. U Appleu kažu kako je novi iPhone dvostruko brži od prethodnika zbog dual-core grafičke kartice. iPhone 4s dolazi s mogućnošću snimanja video materijala u 1080p HD-u, a dizajn je identičan postojećoj "četvorki".

Vjerojatno najveća novina je nova aplikacija "Siri" koja na iPhone po prvi put donosi prepoznavanje govora i blagi oblik umjetne inteligencije, jer Siri prepoznaje Vaše glasovne naredbe i izbacuje povratnu informaciju na samom ekranu (ne, još uvijek ne može glasovno odgovarati). Siri je moguće pitati "kakvo će biti vrijeme?", a na ekranu ćete dobiti kratku vremensku prognozu. Siri podržava i naprednije glasovne naredbe, tako ćete u svoj kalendar glasovnom naredbom moći dodati ugovoreni sastanak s XYZ osobom. Iz onog što je Apple na prezentaciji pokazao, moramo priznati da je riječ o impresivnoj zanimljivoj novoj tehnologiji koja bi za nekoliko godina kvalitetnog razvoja mogla učiniti čuda na području umjetne inteligencije.

I...to je to.

Appleov iPhone 4s u prodaju kreće 14. listopada, a u nama susjednu Sloveniju stiže 28. listopada. Hrvatska nije spominjana, pa pretpostavljamo da će novi iPhone kod nas biti dostupan nešto prije božićnih i novogodišnjih praznika.

Inače, dionice Applea nakon predstavljanja novog iPhonea 4s zabilježile su blagi pad (-0.56%) u trgovanju na Njujorškoj burzi.

Investitori očito nisu previše razočarani činjenicom da jučer nismo ugledali iPhone 5, no reakcije "normalnih" ljudi gotovo su identične.

"Pa ovo izgleda kao moj iPhone 4. Gdje je taj jeb#ni iPhone 5?"

Sorry Apple, ali novi poboljšani iPhone 4s jednostavno neće biti dovoljan...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram