Zatvori
Jasmin Hadzic
05/10/2011

Analitičari Twitteru do 2016. godine prognoziraju prihode od 1 milijarde dolara

Popularna mikro-društvena mreža Twitter i dalje muku muči sa svojim (nepostojećim) poslovnim modelom. No, to bi se za nekoliko godina moglo drastično promijeniti...

Twitter, tu iznimno popularnu mikro-društvenu mrežu, često smo kritizirali zbog loših poslovnih odluka, odnosno gotovo nepostojećeg poslovnog modela. Nedavno su u javnost procurile informacije o njihovim internim prognozama, pa smo tako doznali kako Twitter ove godine planira dostići prihode od 140 milijuna dolara, što je smiješno u odnosu na konkurenciju tj. Facebook koji bi ove godine trebao premašiti prihode od 4,2 milijarde dolara.

Ipak, analitičari iz servisa sekundarnog tržišta SharesPost objavili su optimističnu prognozu prema kojoj će Twitter za 5 godina (do 2016. godine) ostvarivati godišnje prihode od 1,19 milijardi američkih dolara. Poprilično hrabra prognoza...

Analitičari SharesPosta vjeruju kako dečki u Twitteru užurbano rade na velikoj oglašivačkoj platformi koja će objediniti postojeće oglašivačke proizvode (Promoted Tweets, Promoted Trends i Promoted Accounts) i postati relevantan oglašivački paket za velike brendove i oglašivače.

Već iduće godine SharesPost Twitteru predviđa rast prihoda na 328 milijuna dolara, dok će 2013. godine prihodi iznositi 500 milijuna dolara.

Moramo biti iskreni i priznati da smo skeptični kada su u pitanju ove (pre)napuhane brojke. Twitter se do sada nije previše iskazao u razvoju svoju poslovne strategije. Čak i sam servis nije doživio gotovo nikakve veće promjene već više od godinu dana.

No, netko očito smatra da se u Twitteru krije "zlatna koka" jer je njegova vrijednost na sekundarnom tržištu (prema podacima SharesPosta) danas oko 8 milijardi dolara.

Vidjet ćemo, Twitter je sjajan servis, ali još uvijek previše složen i nerazumljiv prosječnom internet korisniku...

Pročitajte još:

- Najbolji poslodavac na svijetu: Prosječna godišnja plaća u Twitteru je 660.000 kuna!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram