Zatvori
Poslovni Puls
19/10/2011

NIJE DOBRO: Apple razočao analitičare osrednjim kvartalnim poslovnim rezultatima

Apple je po prvi put nakon dugo vremena objavio poslovne rezultate koji nisu premašili očekivanja analitičara s Wall Streeta...

Apple je sinoć objavio poslovne rezultate za treći kvartal svoje financijske godine.

Analitičari su razočarani...

U promatranom razdoblju Apple je ostvario prihode od 28,27 milijardi dolara što je ispod očekivanja analitičara od 29,4 milijarde dolara. Ovo je prvi put u posljednjih 8 godina da je Apple sa svojim kvartalnim rezultatima razočarao Wall Street. Odmah nakon objave, u after-hours trgovanju dionica Applea zabilježila je pad od 7 posto.

Neto dobit u trećem kvartalu iznosila je 6,62 milijarde dolara (7,05 dolara po dionici) u odnosu na očekivanja analitičara od 7,26 dolara po dionici.

Još jedan važan detalj - Apple je u posljednja tri mjeseca (zaključno s rujnom) prodao 17,1 milijun iPhonea što je značajno ispod očekivanja od 22 milijuna prodanih primjeraka. Šef Applea Tim Cook kazao je kako su na lošiju od očekivane prodaje utjecale lažne glasine o novom iPhone 5 mobitelu. Cook je rekao kako nedavno predstavljeni iPhone 4S bilježi sjajne inicijalne prodajne rezultate.

Prvi Appleovi kvartalni rezultati nakon smrti Stevea Jobsa po prvi su put nakon dugo vremena razočarali Wall Street.

Tehnološki komentatori tvrde kako će se Apple idućim kvartalnim rezultatima ponovno vratiti na stare staze slave...

Vidjet ćemo...

Pročitajte još:

- Posljednji veliki Jobsov projekt bio je revolucionarni iPhone 5 kojeg ćemo dobiti tek idućeg ljeta

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram