Zatvori
Jasmin Hadzic
04/11/2011

Dionice Groupona u prvim minutama trgovanja ostvarile rast od 50 posto na 30 dolara!

Prije nekoliko minuta servis za grupnu kupovinu Groupon.com osvanuo je na Njujorškoj burzi...

Baš kao što su mnogi i najavljivali - cijene dionica u prvim minutama trgovanja bilježe nevjerojatan rast. U prvim minutama trgovanja dionice Groupona ostvarivale su rast od 50 posto (na 30 dolara), dok se u trenutku pisanja ovog članka cijena stabilizirala na oko 27-28 dolara, što predstavlja rast od 40 posto u odnosu na cijenu iz IPO-a.

Podsjetimo, Groupon je jučer u IPO-u prodao 35 milijuna dionica (po 20 dolara) velikim institucionalnim ulagačima što im je osiguralo 700 milijuna dolara dodatnog kapitala. Biti će zanimljivo pratiti kretanje cijena dionica Groupona u ovih idućih nekoliko dana...

Baš poput Linkedinovog IPO-a cijene Grouponovih dionica u prvim minutama trgovanja bilježe pravi "boom", što bi još jednom moglo potaknuti spekulacije kako su bankari ponovno izigrali kompaniju pred IPO-om, a institucionalni ulagači koji su uložili u IPO dobili su priliku za nevjerojatno laku zaradu u prvim minutama trgovanja.

Najveći gubitnik u cijeloj priči je sam Groupon koji je izgubio nekoliko stotina milijuna dolara zbog pogrešne (ili namjerno krive) procjene velikih investicijskih banaka s Wall Streeta.

Tržištna vrijednost Groupona u ovom trenutku iznosi nešto manje od 20 milijardi dolara.

Pročitajte još:

- Pročitajte najzanimljivije od Groupona koji će danas postati 13 milijardi dolara vrijedna kompanija

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram