Zatvori
Jasmin Hadzic
22/11/2011

IZNENAĐENJE: Facebookov mobitel "Buffy" biti će prosječan, ali će ozbiljno zaprijetiti iPhoneu

Sigurno ste do sada već čuli, ali Facebook u suradnji s tajvanskim HTC-om radi na vlastitom smartphoneu kodnog imena "Buffy"...

Po onom što piše AllThingsD, Facebookov smartphone "Buffy" na tržište bi mogao izaći tek za 12 do 18 mjeseci. Navodno je riječ o mobitelu koji po specifikacijama neće previše odudarati od konkurencije, a pogonit će ga iznimno modificirani Android mobilni operativni sustav. Iako Android mobiteli do sada nisu previše oduševljavali svojim korisničkim iskustvom, u Facebooku se nadaju kako će dubokom integracijom svoje društvene mreže u samo "srce" mobitela pronaći čarobnu formulu za tržišni uspjeh "Buffyja"...

HTC je u prošlosti proizveo nekoliko mobitela s posebnim Facebook fizičkim gumbovima, pa ne sumnjamo da će napraviti dobar posao s Facebook brendiranim mobitelom.

Iako, budimo iskreni, Android je podložan promjenama, ali ne tako velikim promjenama. Biti će to samo "još jedan" Android mobitel kojeg bi tržište brzo zaboravilo da nije riječ o Facebooku.

Najbolje što će ovaj mobitel tržištu ponuditi jest...ime i brend Facebook.

Facebook u ovom trenutku ima više od 800 milijuna korisnika diljem svijeta. To je jako - jako velika marketinška platforma. Ako Facebook primjerice postavi reklamu za svoj mobitel na naslovnu stranu društvene mreže, buditi uvjereni da će ogroman postotak korisnika kliknuti na oglas, a nezanemariv dio tih korisnika će možda i naručiti Facebook mobitel.

Osim što će potencijalno imati status prestiža među mlađom generacijom koja visi na Fejsu 24 sata dnevno, ne valja smetnuti s uma niti veliki postotak Facebook korisnika koji nije vičan novim tehnologijama, ne posjeduje smartphone, ali će Facebook brend na tom HTC-ovom mobitelu biti dovoljno velika garancija da izvadi novčanik i ispljune tih par stotina dolara.

AllThingsD će u sljedećih nekoliko dana objavljivati dodatne informacije, pa ćemo sigurno doznati još nekoliko zanimljivih detalja o Facebookovom "Buffy" smartphoneu.

Iako možda na prvu ništa od ovog ne zvuči previše impresivno, ako uzmemo u obzir snagu i raširenost Facebookovog brenda - ovaj mobitel mogao bi bilježiti jako dobre prodajne rezultate.

Ako pitate nas, Apple ima razloga biti zabrinut...

Pročitajte još:

- VELIKA DILEMA: Niste sigurni – Android ili iPhone? Pogledajte što velike tehnološke “face” koriste…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram