Zatvori
Jasmin Hadzic
01/12/2011

EA ima svog konja za utrku: Battlefield 3 u mjesec dana zaradio više od 500 milijuna dolara

Electronic Arts okrenuo je sasvim lijepu lovu na posljednjem nastavku Battlefield pucačke franžize...

Nešto više od mjesec dana nakon početka prodaje, EA-ova pucačka video igra Battlefield 3 prodala se u 8 milijuna primjeraka, što u prijevodu znači kako je EA u nešto više od 30 dana "ubrao" prihode od nekih 500 milijuna američkih dolara. Ultra-realistična pucačka igra s naglaskom na multiplayer od kritike i igrača dočekana je širom raširenih ruku.

Samo u prvom tjednu, Battlefield 3 prodan je u 5 milijuna primjeraka, što predstavlja najuspješnije lansiranje jedne video igre u podužoj povijesti Electronic Artsa, američkog izdavačkog diva poznatog po video igrama poput FIFA, NBA, Medal of Honor i Need For Speed.

Ni analitičari nisu očekivali ovako dobru prodaju. Prošli mjesec analitičar Wedbush Morgana prognozirao je kako će Battlefield 3 biti prodan u 8 milijuna primjeraka do kraja 2011. godine, a najnoviji prodajni rezultati pokazali su kako će do kraja godine Battlefield vjerojatno premašiti brojku od 10 milijuna prodanih primjeraka.

Bez obzira na sjajan uspjeh, Battlefield 3 i dalje žestoko zaostaje za svojim najvećim konkurentom - Activisionovim Modern Warfareom 3 koji se u prva 24 sata prodaje prodao u čak 6,5 milijuna primjeraka. U prvih 5 dana prodaje Modern Warfare 3 zaradio je basnoslovnih 775 milijuna američkih dolara.

Igre iz EA-ovog serijala Battlefield koji razvija švedski studio DICE - od debitiranja 2002. godine prodane su u više od 50 milijuna primjeraka.

Impresivno....

Poželimo da se nešto slično dogodi i "našoj" uzdanici Serious Sam 3.

Pročitajte još:

- Proizvođač popularnih Angry Birdsa razmišlja o IPO-u teškom više od milijardu američkih dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram