Zatvori
Poslovni Puls
14/12/2011

LOŠE: 47 posto hrvatskih kućanstava kaže da je njihovo financijsko stanje lošije nego prije godinu dana

Prema rezultatima ovogodišnjeg četvrtog  vala istraživanja  GfK Barometar,  kućanstva u Hrvatskoj očekuju  pogoršanje životnih uvjeta u sljedećih godinu dana...

Oko 7 posto  kućanstava ima nešto bolju financijsku situaciju nego prije godinu dana.  Zatim, 44 posto kućanstava smatra da su ostali na istom. Ali, za čak 47%  kućanstava  njihovo sadašnje financijsko stanje  je  lošije nego prije godinu dana.

U slijedećih godinu dana oko 15 posto kućanstava  se nada da će im financijska situacija biti barem malo bolja. Oko 45 posto  kućanstava procjenjuje da će im financijska situacija ostati približno ista, ali čak 35% kućanstava ocjenjuje da će im biti još lošije.

Lošije stanje financija najviše ističu u Lici, Kordun i u Banovini  (52%)  te  Slavoniji  (55% ispitanika).

Lošije  financijsko stanje u sljedećih godinu dana najviše su istaknuli  ispitanici u Lici, Kordunu i Banovini  (49%)  a najmanje u Istri s Primorjem i G. Kotarom  (30%). Kućanstva koja jedva spajaju kraj s krajem najviše su zastupljena u Slavoniji (60%) a najmanje   u Zagrebu (34%). Ipak, u Zagrebu je i najviše onih koji moraju smanjivati postojeću štednju (22%), stoji u priopćenju iz GfK.

Pročitajte još:

- ISTRAŽIVANJE: Hrvatska kućanstva ne očekuju poboljšanje životnih uvjeta u slijedećih godinu dana

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram