Zatvori
Poslovni Puls
16/12/2011

Ženska oglašivačka mreža Glam Media sprema IPO vrijedan oko milijardu američkih dolara

Sezona tehnoloških IPO-ova nastavlja se punom parom...

Glam Media, vodeća američka oglašivačka mreža i online izdavačka kuća posvećena ženskim brendovima, sprema se za izlazak na burzu u vidu inicijalne javne ponude dionica (IPO) koja bi kompaniju mogla vrednovati na više od milijarde američkih dolara. Kako javlja Reuters, IPO Glam Media-e trebale bi voditi investicijske banke Goldman Sachs i Morgan Stanley, a sam IPO navodno će biti odrađen negdje tijekom drugog kvartala iduće godine.

Glam Media, osnovana ne tako davne 2005. godine danas je 10 najposjećenija online medijska grupacija u SAD-u s oko 85 milijuna jedinstvenih mjesečnih posjetitelja. Globalni doseg Glam-a penje se na čak 210 milijuna mjesečnih posjetitelja!

Kada je GM ranije ove godine preuzela društvenu mrežu Ning za 150 milijuna dolara  - pisalo se kako je vrijednost te američke online medijske kuće procijenjena na oko 950 milijuna dolara.

Glam Media je u direktnom natjecanju s najvećim oglašivačkim mrežama poput Googlea i Yahoo-a, a trenutno zapošljava više od 500 radnika diljem svijeta.

Sezona tehnoloških IPO-ova se nastavlja punom parom - nakon Linkedina, Groupona i uskoro Zynge, 2012. godina izgleda jednako zanimljiva, prije svega zbog gotovo sigurnog Facebookovog IPO-a, ali i sve više najava manjih internetskih kompanije koje se sve češće odlučuju na izlazak na dioničko tržište...

Pročitajte još:

- IPO ludnica: Jive, proizvođač društvenih mreža za tvrtke, izlazi na burzu uz vrijednost od 570 milijuna dolara

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram