Zatvori
Poslovni Puls
19/12/2011

GLASINE: Ivica Todorić ovaj tjedan potpisuje ugovor o preuzimanju slovenskog Mercatora

Ugovor o prodaji 52 posto Mercatora koncernu Agrokor bit će potpisan sredinom ovog tjedna, najvjerojatnije 21. prosinca, doznaje PoslovniDnevnik...

Iako su se posljednjih tjedana zaredali otpori prodaji Agrokoru, što forsira Uprava Mercatora na čelu sa Žigom Debeljakom, ne dopuštajući Todoriću da napravi dubinsko snimanje, vlasnici (Pivovarna Laško i banke) žele posao dovršiti čim prije.

Nakon prijepiske koja se posljednjih tjedana na relaciji prodavatelji - Uprava Mercatora odvijala preko burze, bit će dopušteno da "due diligence" obave samo Agrokorovi partneri - EBRD i One Equity Partners (IFC procjene ostavlja Agrokoru). Dubinsko snimanje EBRD-a i One Equity Partnersa, fonda JP Morgana, kreće nakon što Agrokor kao nositelj posla potpiše ugovor s prodavateljima i trajat će tri do četiri tjedna.

Inače, u vezi s dubinskim snimanjem dogodila se prilično apsurdna situacija jer je ono dopušteno Agrokorovim partnerima u poslu, ali ne i samom koncernu (da ne napominjemo da je EBRD usto suvlasnik Agrokora).

U Agrokoru se ne zabrinjavaju zbog toga jer im je i te kako dobro poznata "krvna slika" Mercatora. No ipak će ugovor koji će biti potpisan idućeg tjedna na neki način biti uvjetovan onime što će Agrokorovi partneri pronaći u Mercatorovim poslovnim knjigama.

Izgleda kako će Todorić za Božić dobiti jedan jako poseban i dugo priželjkivan dar...

Pročitajte još:

- OVO JE RAT: Agrokor odbio predati ponudu za preuzimanje Belja i pokrenuo ustavnu tužbu

- Agrokor Ivice Todorića na burzi potvrdio spekulacije kako razmišlja o prodaji Leda

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram