Zatvori
Poslovni Puls
11/01/2012

Veselite se narodi: Ginekolog, političar i body-builder Darko Milinović juriša na vrh HDZ-a!

Gostujući u sinoćnjem Dnevniku Nove TV zamjenik predsjednice HDZ-a i donedavni ministar zdravstva Darko Milinović ekskluzivno je potvrdio svoju kandidaturu za predsjednika HDZ-a...

"Ja sam dva, tri tjedna očekivao sjednicu Predsjedništva i dobio sam informaciju da će se sutra održati tehnička sjendica, no, ja sam odlučio danas potvrditi svoju kandidaturu, da kandidirat ću se za predsjednika HDZ-a", rekao je Darko Milinović za Dnevnik NoveTVi dodao da je o tome već obavijestio predsjednicu stranke Jadranku Kosor.

Milinović je rekao kako, nakon okončanja procesa pristupanja Europskoj uniji, HDZ u budućnosti mora odgovoriti na neka nova pitanja, primjerice, neka koja se tiču globalizacije. Milinović se dotaknuo i stvaranja kulta ličnosti unutar Hrvatske demokratske zajednice.

"Ja sam jedan od onih koji smatra da se mora prestati stvarati kult ličnosti u HDZ-u. Mislim da danas trebamo jedno moderno vodstvo koje ima odgovor na nove izazove", rekao je Milinović. Komentirajući ozračje unutar stranke Milinović je rekao da je to za njega "jedna relaksirajuća atmosfera jer će HDZ iznjedriti najbolje kandidate i u demokratskoj proceduri će imati odgovor na sva pitanja koja su pred stranskom".

Osvrnuo se i na izborne rezultate o kojima, kako je rekao, nisu potanko raspravljali na sjednici Predsjedništva, a otkrio je i svoje mišljenje o razlogu lošeg izbornog rezultata.

"'Mogu reći da na okrupnjavanje ljevice HDZ nije našao odgovor, imao je pogrešnu strategiju i to je jedan od osnovnih uzroka poraza. U izbore smo ušli u posebnoj atmosferi, ali rezultati su mogli biti bolji uz druge poteze", rekao je donedavni ministar zdravstva.

Govoreći o protukandidatima za predsjednika HDZ-a Milinović je rekao da na njih ne gleda kao na opasnu konkurenciju, nego na kandidate koji su dobrodošli.

"'Spreman sam s tim dečkima organizirati u Ličko-senjskoj županiji predstavljanje programa. Spreman sam vratiti stranku u pobjednički kolosjek, na kormilo Hrvatske države, ne gledam ih kao opasnost već dobru stvar koja će potvrditi da HDZ-u trebaju demokratski izbori i nakon tih izbora će izaći jača i potvrditi da je najjača opcija u Hrvatskoj", rekao je Milinović i dodao da dio njegovog stranačkog programa kaže da "nije stranka jaka koliko je jako vodstvo, nego članstvo stranke".

Pročitajte još:

- Jadranka Kosor se i dalje igra premijerke, obilazi Hrvatsku i naslikava se s nesretnim radnicima

- Hoće li HDZ u Domagoju Ivanu Miloševiću pronaći svog novog “Sanadera”

Foto:HDZ

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram