Zatvori
Poslovni Puls
13/01/2012

Broj nezaposlenih naglo skočio na 315.438, u samo jednom mjesecu izgubljeno gotovo 15.000 radnih mjesta

Konačno su objavljeni podaci o kretanju broja nezaposlenih u mjesecu prosincu...

Prema službenim podacima HZZ-a, na kraju prosinca prošle godine evidentirano je 315.438 nezaposlenih, što predstavlja dramatičan porast u odnosu na podatke iz studenoga kada je na HZZ-u bilo evidentirano 302.080 nezaposlenih.

U prijevodu, to znači da je u samo 30 dana u Hrvatskoj izgubljeno nešto manje od 15.000 radnih mjesta! Ako je bilo sumnje da tonemo u još dublju ekonomsku krizu, ona je sada otklonjena...

Zanimljivo, ovo je bio prvi put da je podatke o kretanju broja nezaposlenosti objavio novi ministar rada Mirando Mrsić. Hrvatski zavod za zapošljavanje od sada će broj nezaposlenih objavljivati dva puta mjesečno na svojoj web stranici i novopokrenutom javnom statističkom servisu. Ministar je naglasio kako bi volio da se podatak o nezaposlenosti ažurira na dnevnoj bazi kada to tehničke mogućnosti dopuste.

"Ne bojimo se novog vala nezaposlenosti. Stanje je takvo kakvo je, od njega ne treba bježati. Učinit ćemo sve da se amortizira novi udar", istaknuo je Mrsić.

Vi se ministre možda ne bojite, ali velika većina građana Hrvatske s velikim strahom "strepi" za svoje radno mjesto...

Pročitajte još:

- RBA analitičari: Iduća godina donosi rast nezaposlenosti, oporavak na tržištu rada najranije 2013. godine

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram