Zatvori
Jasmin Hadzic
25/01/2012

Mogu oni i bez Jobsa: Apple oduševio analitičare fenomenalnim kvartalnim rezultatima!

I nakon preranog odlaska Stevea Jobsa, Apple ne posustaje u objavi sjajnih poslovnih rezultata iz kvartala u kvartal...

Apple tako u prvom kvartalu svoje poslovne godine bilježi ukupne prihode od impresivnih 46,33 milijardi dolara, što predstavlja značajan rast u odnosu na prošlogodišnjih 26,74 milijardi dolara. U istom vremenskom razdoblju Apple je ostvario i neto dobit od 13,06 milijardi dolara, što je dvostruko više od prošlogodišnjih 6 milijardi dolara dobiti u istom poslovnom kvartalu.

Analitičari s Wall Streeta ne kriju svoje oduševljenje Appleovim poslovnim rezultatima koji su nadmašili sva očekivanja.

U posljednja tri mjeseca Apple je prodao nevjerojatnih 37 milijuna iPhonea, 15,4 milijuna iPada, 5,2 milijuna Mac računala i zanimljivo čak 15,4 milijuna "starih" iPod glazbenih playera. Apple sada na svojim bankovnim računima ima zalihu od čak 97 milijardi dolara!

U after hours trgovanju dionice Applea zabilježile su rast od 10 posto.

"Oduševljeni smo našim sjajnim rezultatima i rekordnom prodajom iPhonea, iPada i Macova. Appleov momentum je nevjerojatno jak, a uskoro planiramo predstaviti neke sjajne nove proizvode", izjavio je Appleov izvršni direktor Tim Cook.

Po svemu sudeći Apple je i u "eri" nakon Jobsa nevjerojatno snažna kompanija koja će i u doglednoj budućnosti nastaviti oduševljavati svojim poslovnim i financijskim performansama...

Pročitajte još:

- Šef tvornice Foxconn koja proizvodi iPhone i iPad svojih milijun radnika usporedio sa “životinjama”

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram