Zatvori
Poslovni Puls
27/01/2012

Nosite se poput Todorića: Konzum razmišlja o pokretanju vlastite modne linije!?

Vjerovali ili ne - Todorićev Konzum razmišlja o pokretanju vlastite modne linije...

"Konzum intenzivno razmišlja da krene u razvoj svoje modne linije, ili samostalno ili uz komercijalne odnose sa hrvatskim trgovcima na način da prodajemo njihovu robu", rekao je jučer Marko Jazić, direktor sektora neprehrane Konzuma na stručno-znanstvenom skupu koji se održao u organizaciji Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Todorićev Konzum mogao bi se uskoro baciti i u pokretanje vlastite modne linije, po uzoru na britanski Tesco koji godišnje na svom modnom brendu zarađuje preko 2 milijuna eura, te ga se vidi kao izravnog konkurenta trogovinama poput H&M i Zare!

Što se tiče cjelokupne modne linije Jazić je naglasio kako je to izuzetno komplicirano razviti, jer je važno pogoditi nekoliko faktora kako bi se zainteresiralo kupce, a to su kvaliteta, veličina i trend - odnosno boje i materijali.

"Nama je najčešći potrošač žena između 30 i 45 godina, pa bi tako pri eventualnom razvijanju našeg modnog brenda, radili klasičniji fashion koji bi zadovoljio populaciju koja kod nas kupuje. Također, primjetili smo da obuća ima vrlo dobru prodaju u supermarketima, što nas je malo i iznenadilo", komentirao je Jazić.

Njihov već postojeći brend K home koji obuhvaća ručnike, stolnjake i slično proizvodi se u Kini, Indiji, Pakistanu i Bangladešu, pa bi na istom tržištu najvjerojatnije radili i proizvodnju modne marke.

Pročitajte još:

- Mičite se s puta, Todorić prolazi: Agrokor počinje proizvoditi bioplin!

- Njemačkom Simensu dopušteno osnivanje vlastite banke! Može li Todorić napraviti isto?

Foto: Agrokor, Izvor: Seebiz

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram