Zatvori
Poslovni Puls
24/02/2012

Tko su ovi: Tajnovita kineska kompanija stiže u Hrvatsku i preuzima posrnulo Dalmacijavino?

Kineski biznismeni, o kojima se još uvijek zapravo ništa ne zna - navodno stižu u Zagreb već krajem idućeg tjedna i zainteresirani su za preuzimanje posrnulog Dalmacijavina i ponovno pokretanje proizvodnje...

Slobodna Dalmacija doznaje kako se čeka da predstavnici zainteresirane kompanije stignu iz Kine, da su se javili Vladinu uredu za investicije, a o dokumentaciji su kontaktirali i sa hrvatskim veleposlanstvom u Pekingu.  Tražili su, navodno informacije o radničkom dioničarstvu, jer im je takav oblik poslovanja očito prihvatljiv, no tu činjenicu službeno nisu mogli potvrditi ni u Ministarstvu vanjskih poslova ni u Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu.

Dolazak Kineza se očekuje, navodno, najranije krajem idućeg tjedna, a početkom ožujka trebali bi se održati prvi razgovori s čelnim ljudima AUDIO-a, u kojemu kažu tek kako im se stalno javljaju tvrtke koje žele Dalmacijavino.

Iz gospodarskih krugova doznaje se kako se  fantomska kineska kompanija ne bavi proizvodnjom vina, ali je već neko vrijeme prisutna na tržištima Italije, Srbije i Hrvatske kao izvoznik pića.

U međuvremenu, nakon što se prošloga tjedna u novom sastavu sastalo Upravno vijeće AUDIO-a, njihovo izvješće o neuspjelom natječaju upućeno je na razmatranje u Banske dvore. Naime, prošli natječaj propao je nakon što ponuđač Salamon Berkowitz nije ispoštovao rokove i nije dostavio traženu dokumentaciju. No, tema Dalmacijavina ni ovoga tjedna nije se našla na Vladinu dnevnom redu.

Pročitajte još:

- Tužni svršetak priče: Dalmacijavino ipak ide u stečaj! Propalo preuzimanje Salamona Berkowitza…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram