Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2012

Jadni Splićani: Hajdukova blagajna prazna, a Španjolcima moraju uplatiti 14 milijuna kuna

Nogometni klub Hajduk zaprimio je presudu Županijskog suda u Splitu kojom je potvrđena presuda prvostupanjskog suda u Splitu po kojoj je Hajduk u obvezi isplatiti tužitelju, španjolskoj menadžerskoj agenciji A.F.I.S.A. iznos od 1,2 milijuna američkih dolara s pripadajućom kamatom...

HNK Hajduk poduzet će sve pravne radnje sukladno zakonu o parničnom postupku i stupit ćemo u kontakt s tužiteljem radi otvaranja razgovora oko rješavanja obveza definiranih pravomoćnom presudom, navodi se u priopćenju Uprave Hajduke.

Ovaj je sudski spor između Hajduka i španjolske menadžerske agencije trajao 13 godina. Ta je agencija posredovala 1996. u transferu dvojice tadašnjih Hajdukovih nogometaša Ivice Mornara i Mirsada Hibića u španjolski klub Sevilla, koji je, prema medijskim navodima, iznosio 2,4 milijuna dolara od čega je, po aneksu ugovora, polovica trebala pripasti toj agenciji. Kako agencija nije dobila taj iznos, ona je 1999. podnijela tužbu protiv Hajduka, prenosi HRT.

U priopćenju Hajduka se ne spominje u kojem razdoblju klub mora podmiriti dugovanja španjolskoj menadžerskoj agenciji, ali neslužbeno taj je rok dva tjedna od trenutka zaprimanja presude Županijskog suda u Splitu. Neslužbeno se doznaje kako "iznos s pripadajućom kamatom" zapravo iznosi 14 milijuna kuna.

Zagrebački odvjetnik Igor Hrabar, koji je u ovom sudskom sporu zastupao španjolsku menadžersku agenciju A.F.I.S.A., nedavno je izjavio kako postoji mogućnost dogovora između Hajduka i španjolske agencije.

Pročitajte još:

- Hajduk traži 100.000 naivaca koji će kupiti obveznice od 200 kuna i tako spasiti klub od stečaja

- Hajduk polako, ali sigurno klizi u financijski bezdan: Gubici kluba premašili nevjerojatnih 100 milijuna kuna!

Foto: Flickr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram