Zatvori
Poslovni Puls
07/03/2012

Evo nešto pozitivno: Jastrebarsko danas i službeno proglašeno gradom budućnosti Južne Europe

Danas je u Cannesu ugledni poslovni časopis Financial Times proglasio Jastrebarsko jednim od „Europskih gradova budućnosti Južne regije Europe za 2012/2013. godinu“...

U sklopu natjecanja za europske gradove i regije budućnosti koje na godišnjoj razini organizira posebno izdanje Financial Timesa za direktna strana ulaganja, Jastrebarskom je pripalo sedmo mjesto na ljestvici od deset europskih gradova Južne Europe koji su uspješni u promoviranju strategije za privlačenje direktnih stranih investicija. Prvo mjesto na ljestvici u regiji Južne Europe zauzela je Barcelona, dok je na ukupnoj razini svih gradova i regija Velika regija Stockholma ocijenjena europskom regijom budućnosti, a London je i treću godinu  za redom proglašen europskim gradom budućnosti.

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što su naši napori prepoznati od strane stručne ocijenjivačke skupine Financial Timesa u svrhu distribucije i promocije izravnih inozemnih ulaganja diljem Europe. Ovo priznanje potvrđuje ispravnost, učinkovitost i kvalitetu lokalne strategije razvoja poticanja izravnih inozemnih ulaganja koja prati trend susjednih gradova u našoj regiji. Konkurentnost i budućnost Jastrebarskog uvelike ovise o inozemnom kapitalu, stoga je ova titula veliki motivacijski čimbenik za sve ljude koji rade na razvijanju kapaciteta našeg grada", izjavio je gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović nakon održane svečanosti u Cannesu.

Kategorije i kriteriji po kojima je stručna ocijenjivačka skupina donijela odluku su ekonomski potencijal, omjer ulaganja i troškova, ljudski potencijali, infrastruktura, kvaliteta života, prijateljsko poslovno okruženje kao i promotivna strategija za privlačenje direktnih stranih investicija. Mjesto na top listi europskih gradova i regija budućnosti ujedno predstavlja i preporuku ekonomskog lista za lokacije u koje treba ulagati u narednom razdoblju, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram