Zatvori
Poslovni Puls
08/03/2012

Nikad kraja Todorićevim ambicijama: Agrokor postao suvlasnik dubrovačke turističke agencije Gulliver

Iako je nedavno ušao u biznis s benzinskim crpkama i otvorio vlastitu mobilnu mrežu, Agrokor ne pokazuje znakove usporavanja...

Jučer na turističkom sajmu ITB u Berlinu Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokor i Goran Hrnić, predsjednik Uprave Gulliver travela potpisali su Ugovor o kupoprodaji manjinskog udjela u tvrtci Gulliver travel d.o.o. iz Dubrovnika.

U ovom trenutku nije poznata vrijednost manjinskog preuzimanja niti postotak Agrokorovg suvlasništva nad uspješnom dubrovačkom agencijom.

Gulliver Travel jedna je od vodećih destination management kompanija (DMC) u regiji i u većinskom je vlasništvu svjetski uspješne putničke kompanije - TUI Travel PLC.

Za Agrokor, to je prvi korak u stvaranju strateške suradnje sa renomiranim svjetskim touroperatorom TUI-em, a krajnji je cilj povratak putnika iz emitivnih destinacija Europske unije na tragu brojki iz predratnih razdoblja kada je TUI na Jadran dovodio preko 200.000 putnika, poručuju iz Agrokora.

Jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma direktno doprinosi stabilizaciji opće gospodarske situacije, a snažni i značajni partneri poput TUI-a imaju važnu ulogu u razvoju stabilne platforme organiziranog turizma, koja je ključna za kvalitetan i uspješan razvoj Hrvatske kao destinacije. Unaprjeđenje Hrvatske kao turističke destinacije rezultirat će produljenjem sezone, što će imati direktni učinak na zapošljavanje te rast i razvoj gospodarstva, poručili su iz Agrokora.

Pročitajte još:

- Todorić: Poznat nam je mentalitet Srba i zato ćemo u Srbiju ove godine uložiti 100 milijuna eura

- Todorić ipak ne odustaje: Agrokor se sprema za još jedan pokušaj preuzimanja Mercatora?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram