Zatvori
Jasmin Hadzic
12/03/2012

CNN sutra kupuje popularni tehnološki blog Mashable za basnoslovnih 200 milijuna dolara?

Vodeća svjetska informativna TV mreža CNN navodno se sprema kupiti popularni tehnološki blog Mashable...

Nakon TechCruncha, čini se kako će još jedan veliki tehnološki blog uskoro dobiti novog vlasnika.

Reutersov Felix Salmon danas je objavio kako će CNN sutra službeno najaviti preuzimanje popularnog tehnološkog bloga Mashable i to za basnoslovnih 200 milijuna dolara! New York Timesov Brian Stelter potvrđuje kako CNN i Mashable pregovaraju o preuzimanju, no ne navodi da li je dogovor o akviziciji konačan.

Salmon tvrdi kako će sutra na tehnološkom festivalu South By Southwest (SXSW) biti obznanjena vijest o Mashableovom novom vlasniku.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će CNN upravljati Mashableom, nakon one katastrofe s TechCrunchom koji je nakon AOL-ovog preuzimanja izgubio gotovo cijelu redakciju i urednika/osnivača Michaela Arringtona.

Mashable je osnovao mladi Škot Pete Cashmore još davne 2005. godine (tada je imao samo 19 godina), a u posljednjih 7 godina njegov osobni blog o tehnologiji i društvenim medijima postao je najpopularniji novomedijski internet brend s više od 20 milijuna mjesečnih posjetitelja.

Mashable je u gotovo 100-postotnom vlasništvu Cashmorea i njegove uže obitelji, a do brojke od impresivnih 20 milijuna mjesečnih posjetitelja dogurao je bez podrške vanjskih ulagača, poslovnih anđela i venture capital fondova.

Na vrhu članka možete pogledati Salmonov video komentar.

Pročitajte još:

- Pete Cashmore želi prodati megapopularni blog Mashable za više od 300 milijuna dolara!?

- Pete Cashmore o osnivanju bloga Mashable: Pokrenuo sam ga jer sam bio boležljiv i nisam napuštao krevet!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram