Zatvori
Poslovni Puls
15/03/2012

Pravimo se iznenađeni što Goldman Sachs vode pohlepni paraziti žedni svakog dolara

Američka investicijska banka ovih se dana nalazi na naslovnicima svih poslovnih publikacija, a evo i zašto...

Bankar Greg Smith dao je ostavku na mjesto izvršnog direktora u američkoj investicijskoj banci Goldman Sachs na način koji bi njegovim donedavnim poslodavcima mogao zadati pokoju glavobolju...

Naime, u ostavci, objavljenoj ni manje ni više nego u New York Timesu, otkriva kako je tvrtku u kojoj je proveo gotovo 12 godina napustio jer mu je bilo zlo zbog otrovnog i destruktivnog radnog okruženja koje je u njoj zavladalo, prenosi Večernji.

Smith tvrdi kako Upravu Goldman Sachsa više zanima zarađivanje novca za sebe nego za svoje klijente prema kojima imaju toliko malo poštovanja da ih u internim mailovima nazivaju "muppetima" te govore o tome kako će ih "odrati". Rođeni Južnoafrikanac posebno je upro prstom u glavnog izvršnog direktora Lloyda C. Blankfeina i predsjednika Gary D. Cohna koji su, tvrdi, izgubili nadzor nad kulturom tvrtke u svojoj smjeni.

Smith objašnjava da tako nije bilo u vrijeme njegova dolaska u tvrtku, kada se toliko ponosio svojim poslodavcem da se pojavljivao na poslovnim sajmovima gdje je zapošljavao mlade ljude. Međutim, shvatio je da je vrijeme za odlazak kada im više nije mogao gledati u oči i reći kako je Goldman Sachs sjajno mjesto za rad, prenosi Večernji.

U Goldman Sachsu reagirali su priopćenjem u kojemu izražavaju neslaganje sa Smithovim prijedlozima za poboljšanje situacije. "Mislimo da ćemo biti uspješni samo ako su naši klijenti uspješni", poručili su. No analitičari pozdravljaju Smithov istup i poručuju kako se nije trebao zaustaviti na svojoj tvrtki, već je trebao pokuditi cijeli Wall Street.

A sada se pravimo da smo iznenađeni što smo doznali da Goldman Sachs vode pohlepni paraziti žedni svakog dolara...

Pročitajte još:

- Evo kako su lešinari iz Goldman Sachsa na Grčkoj u samo jednom danu zaradili 600 milijuna eura

- Iz vedra neba: Šef Goldman Sachsa Lloyd Blankfein javno podržao istospolne brakove (VIDEO)

Foto: Flickr/FORTUNE

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram